زمانی که از برندهای معتبر و با کیفیت در زمینه تولید تجهیزات شبکه صحبت می‌شود، اچ پی یکی از اولین نام‌هایی است که مطرح می‌شود. شرکت HPE یکی از زیرمجموعه‌های کمپانی مشهور HP است که تمرکز آن تولید تجهیزات شبکه، به خصوص سرورهای اختصاصی است. انواع سرور اچ پی، جزو پرفروش‌ترین مدل‌های بازار و اولین انتخاب کاربرانی هستند که به این تجهیزات نیاز دارند. انواع سرور hp هم برای مصارف تخصصی مانند شبکه‌سازی در یک مجموعه بزرگ و هم برای مصارف محدود و خانگی کاربردی هستند. تنوع سرورهای برند اچ پی بسیار زیاد است و با توجه به اینکه آشنایی با این سرورها و مشخصات هر کدام لازمه خرید نوع مناسب آن‌ها است، این مطلب را به بررسی انواع سرورهای این برند اختصاص داده‌ایم. با ما همراه باشید.

سرور hp چیست؟

برند اچ پی یکی از برندهای معتبر و قدیمی در زمینه تولید لوازم جانبی کامپیوتر است که حدود 26 سال پیش خط تولید تجهیزات شبکه خود را با تولید سرورها آغاز کرده است. سرورهای اچ پی با تنوع بالا از نظر ویژگی‌ها و اندازه، برای تمام کاربران با هر میزان مصرفی، نوع مناسبی دارند. سرورهای این برند جزو بهترین سرورهای موجود در بازار هستند و برای هر نوع کسب و کار، با هر میزان استفاده از سرور کاربرد دارند. محصولات اچ پی به دلیل عملکرد عالی، مقیاس پذیری، ظرفیت مناسب ذخیره‌سازی داده‌ها، سرعت بالا و کیفیت مناسب در طراحی، قادر به برطرف کردن نیاز تمام کاربران با هر سطح تخصصی هستند.

پیشنهاد ویژه : خرید سرور HP

انواع سرور اچ پی

همان‌طور که گفته شد یکی از مزایای سرورهای اچ پی، تنوع بالای مدل‌های این سرور است که این امکان را برای کاربر فراهم می‌کند که بر حسب نیاز و کاربرد خود، نوع مناسب سرور را انتخاب کند. انواع سرور اچ پی بر اساس فیزیک و شکل ظاهری، نوع پردازنده، معماری رم و ILO یا پردازنده مدیریت سرور دارای مدل‌های مختلفی هستند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

سرورهای سری پرولیانت اچ پی

سرورهای اچ پی دارای انواع مختلفی  هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به tower، rack blade و scale-out اشاره کرد که همگی در خط سرور ProLiant قرار دارند اما شاید برای شما سوال باشد که سرور پرولیانت hp چیست؟ در پاسخ باید گفت که ProLiant برندی از سرورهای کامپیوتری است که ابتدا توسط کمپانی Compaq و سپس توسط کمپانی اچ پی، خریداری شد. پس از خریداری شرکت پرولیانت توسط اچ پی، خط تولید سرورهای اچ پی متوقف و تولیدات ProLiant با برند و حمایت hp جایگزین شد. به عبارت دیگر ProLiant و سرورهای آن امروزه یکی از زیرمجموعه‌های اچ پی است که انواع آن عبارتند از:

سرورهای BL

سرورهای سری بلید یا HPE ProLiant BL نوعی از سرورهای اچ پی هستند که با محافظ طراحی شده و از نظر اندازه و شکل ظاهری مناسب قرارگیری در رک‌ها هستند. این سرورها پایین‌ترین مصرف انرژی را دارند و به دلیل اندازه جمع و جور، مدیریت آن‌ها در یک فضای کوچک نسبتا ساده است.

سرورهای DL

HPE ProLiant DL یا سرورهای سری DL پرولیانت اچ پی نوعی دیگر از سرورهای مناسب استفاده داخل رک یا در اصطلاح رک‌مونت هستند که قدرت پردازشی متوسط دارند. تمرکز این مدل سرور بیشتر روی فشردگی آن و اندازه مناسب قرارگیری در رک است.

 سرورهای ML

یکی دیگر از انواع سرور اچ پی، سرورهای ماژولار یا HPE ProLiant ML از انواع سرورهای ایستاده این برند هستند که هدف اصلی از تولید آن‌ها، ظرفیت، قدرت مناسب و برخورداری از قابلیت توسعه‌پذیری است.

 سرورهای SL و Apollo

سرور SL یکی دیگر از انواع سرورهای اچ پی در سری پرولیانت و از نوع نصب شونده داخل رک است. این سرور را بیشتر در شبکه‌هایی با اندازه بزرگ و کاربرد زیاد استفاده می‌کنند. این سرورها کارایی بالایی دارند و برای محیط‌ها و مصارف پیشرفته طراحی شده‌اند. البته این روزها خط تولید سرور SL متوقف شده و به عنوان جایگزین آن، سرور Apollo تولید می‌شود که در اصطلاح به آن‌ها HPE ProLiant SL/Apollo گفته می‌شود. این جایگزینی با هدف بهبود کارایی سرور و بهره‌وری بیشتر آن انجام شده است.

HPE ProLiant MicroServer

یکی دیگر از انواع سرورهای پرولیانت اچ پی، سرور میکرو یا HPE ProLiant MicroServer است که برای کسب و کارهای کوچک طراحی شده است. این سرور در صورتی شبکه را جواب می‌دهد که تعداد مشتریانی که شبکه آن‌ها از طریق سرور تامین یا ایجاد می‌شود، کمتر از 10 نفر باشد. سرویس‌های میکرو همچنین به دلیل ابتدایی بودن ساختار و امکانات مناسب و قابل درک حتی برای مصرف کاری در خانه هم مناسب هستند.

HPE ProLiant Easy Connect

HPE ProLiant Easy Connect از دیگر انواع سرور اچ پی و با قابلیت ارائه خدمات مدیریتی سرور از راه دور است. این سرور بدون کاهش کیفیت و تاثیرگذاری در آن، زمان مورد نیاز ادمین‌ها برای رسیدگی به شبکه را کاهش می‌‌دهد. ارائه خدمات در سرورهایی از این نوع تنها به وسیله مهندسین ماهر امکان‌پذیر است.

HPE Moonshot System

نوع دیگر سرورهای اچ پی در سری پرولیانت، HPE Moonshot System است که اولین نوع از سرورهای بهبود یافته است که برای دیتاسنترها طراحی شده است. این سرور نرم‌افزار محور است و حجم کاری قابل انجام با آن محدودیت دارد.

انواع قطعات سرور hp

تا این‌جا برخی از رایج‌ترین مدل‌های سرور اچ را معرفی کردیم. در ادامه قصد معرفی انواع قطعات این سرور را داریم. آشنایی با انواع قطعات سرور hp به منظور تشخیص و عیب‌یابی به موقع سرور و تعمیر هر چند موقت آن الزامی است. به خصوص در مجموعه‌های بزرگ، اپراتوری که با سرورها کار می‌کند باید با انواع قطعات سرورهای اچ پی یا هر برندی آشنایی داشته باشد. قطعات مختلف در سرورهای اچ پی عبارتند از:

☑️ شاسی یا مادر برد

☑️ پردازنده سرور

☑️ رم

☑️ منبع تغذیه

☑️ هارد سرور

☑️ راید کنترلر

☑️ باطری راید کنترلر

☑️ کارت شبکه

قیمت انواع سرور hp

تنوع سرورهای اچ پی بالا است و هر کدام از سرورها با قیمت متفاوتی عرضه می‌شوند. قیمت انواع سرور hp بر اساس حجم سرور، نوع استفاده از آن مانند ایستاده، دیواری یا داخل رک و بسیاری موارد مشابه دیگر متفاوت است. بنابراین برای اطلاع از قیمت دقیق سرورهای این برند ابتدا باید فروشنده‌ای معتبر را پیدا و سپس قیمت روز محصول را استعلام کرد.