سرور‌های مناسب نصب نرم‌افزار‌های مالی و حسابداری باید از پردازنده و سخت‌افزار‌های قدرتمند برای این کار برخوردار باشند. با توجه به اینکه در این رشته محاسبات، حرف اول را می‌زند، قدرت محاسباتی نیز باید مد نظر قرار بگیرد. در این مطلب قصد داریم ضمن معرفی بهترین مدل‌های سرور حسابداری اچ پی، سخت‌افزار‌های مورد نیاز جهت استفاده در این حوزه را معرفی کنیم.

سرور‌ها چه سیستم‌هایی هستند؟

ابتدا به تعریف مختصری از سرورها می‌پردازیم. سرور‌ها از سخت‌افزار‌های پیچیده‌تری نسبت به کامپیوتر‌ها برخوردار هستند. وظیفه یک سرور در شبکه انتقال داده بین سیستم‌های کامپیوتری است. معمولاً سرور‌ها را بر اساس کاربرد مورد نظر پیکربندی می‌کنند. سپس نرم‌افزار مورد نیاز روی قطعات سخت‌افزاری نصب و سرور آماده به کار می‌شود. علاوه بر استفاده از سرور برای کار‌های محاسباتی و حسابداری، این دستگاه‌های قدرتمند می‌توانند به عنوان وب سرور و یا برای ذخیره‌سازی داده‌ها مورد استفاده قرار بگیرند. سرور مناسب برای عملیات محاسباتی و حسابداری به سی پی یو قدرتمند با فرکانس بالا نیاز دارد. در غیر اینصورت رم ظرفیت بالا و یا حافظه ذخیره سازی در این سرور‌ها چندان کاربرد ندارد.

سرور‌های نسل دهم بهترین مدل‌های سرور حسابداری اچ پی

سرور‌های پرفروش HP از نسل دهم از جمله سرور‌های مناسب برای حسابداری محسوب می‌شوند. این سرور‌ها قدرت محاسباتی بالایی داشته و می‌توانند پاسخگوی نرم‌افزار‌های مالی باشند. در پیکربندی این سرور نیز می‌توان از پردازنده‌های Intel Xeon Platinum 8256، Intel Xeon Gold 6250 و Intel Xeon Gold 5122 استفاده کرد. در این سی پی یو‌ها فرکانس از اهمیت بالایی برخوردار است.

همچنین پردازنده‌های معرفی شده قدرت محاسباتی بالایی نیز دارند. در خرید سرور HP باید به نیاز‌های آینده نیز توجه شود. اگر چه پردازنده‌های جدید قیمت بالایی دارند. اما در انتخاب سرور باید گسترش فعالیت‌ها و ارتقای شغلی را نیز در نظر گرفت. از جمله سرور‌های نسل دهم می‌توان به سرور HPE ProLiant DL 380 G10 اشاره کرد. سرور‌های نسل دهم نسبت به نسل قبلی خود نرم‌افزار‌های به‌روزتری دارند. بنابراین می‌توانند سرور مناسب برای عملیات حسابداری و نرم‌افزار‌های مالی باشند. با انتخاب کانفیگ مناسب می‌توان از سرورهای نسل دهم به بهترین نحو استفاده کرد.

پیشنهاد ویژه ⚡: خرید سرور hp 

سرور‌های نسل نهم بهترین مدل‌های سرور حسابداری اچ پی

بهترین مدل‌های سرور حسابداری اچ پی می‌توانند از نسل نهم باشند. سرور‌های نسل نهم از دیگر سرور‌های قابل استفاده برای نصب نرم‌افزار‌های مالی هستند. البته این سرور‌ها همانند مدل‌های نسل دهم به‌روز نیستند. اما همچنان استفاده از پردازنده‌های قوی با فرکانس بالا در پیکربندی آن‌ها می‌تواند یک سرور مناسب حسابداری ارائه کند. سرور‌های Gen 9 قیمت به صرفه‌تری دارند و نسبت به نسل قبل خود یعنی سرور‌های Gen 8 از عملکرد بهتری برخوردار هستند. از سرور‌های نسل نهم می‌توان به HPE ProLiant DL 380 و HPE ProLiant ML اشاره کرد. البته باید در نظر داشت که معمولا در سرورهای مورد استفاده در حسابداری از سرورهای رکمونت 1U با قابلیت قرارگیری درون رک استفاده می‌شود.

سروری قوی برای انجام کار‌های حسابداری

در بسیاری از نقاط جهان برای انجام کار‌هایی از قبیل حسابداری از سرویس‌های ابری استفاده می‌شود. اما این موضوع می‌تواند با توجه به سیاست یک شرکت از الزامات آن محسوب نشود. بنابراین می‌توان با توجه به استفاده از یک سیستم از نظر انجام کار‌های ساده یا پیچیده نوع پیکربندی سرور را انجام داد. در وهله اول توجه به سری پردازنده و فرکانس آن بسیار مهم است.

HPE ProLiant DL 380 G10

زیرا در عملکرد و کارایی آن تأثیر بسزایی دارد. وجود چندین سیستم حسابداری که هر کدام داده‌های جداگانه‌ای را در شبکه ذخیره می‌کنند، نیاز به رم و هسته سی پی یو بالایی را می‌طلبد. نکته مهم دیگر در انتخاب و خرید سرور مناسب حسابداری و نرم‌افزار‌های مالی حافظه ذخیره‌سازی یا هارد سرور است. امروزه هارد‌های SSD از نظر سرعت و کارایی حرف اول را می‌زنند. اما بسیاری از کارشناسان استفاده از HDD با قابلیت Raid را پیشنهاد می‌کنند. قابلیت ریدبندی باعث حفظ اطلاعات ذخیره شده در سرور شده و بدین ترتیب هرگز نگرانی بابت از بین رفتن داده‌ها وجود ندارد.

ویژگی‌های یک سرور مناسب برای استفاده در حوزه حسابداری و مالی

بهترین مدل‌های سرور حسابداری اچ پی برای حسابداری امکان انجام هرگونه عملیات ساده و پیچیده را در زمانی کوتاه و با سرعتی بالا خواهند داشت. به همین دلیل پرفروش‌ترین سرور‌ها همان پرفروش‌ترین سرور‌های اچ پی هستند. خرید سرور HP علاوه بر قابلیت توسعه، ویژگی پشتیبانی از فضای ذخیره‌سازی ابری را نیز ارائه می‌کند. همچنین در این سرور‌ها امکان کنترل و مدیریت سرور از راه دور وجود دارد. علاوه بر آن ذخیره‌سازی ایمن و پشتیبانی از شبکه‌ها به صورت مطمئن و رمزنگاری شده از دیگر ویژگی‌های سرور اچ پی است. طراحی این سرورها به صورت انعطاف پذیر انجام شده به طوریکه در آینده می‌توان آن را ارتقا داد. شاسی سرور اچ پی وظیفه ارتباط بین قطعات را بر عهده دارد. دیگر قطعات شامل سی پی یو، رم، هارد، پاور، رید کنترلر و کارت شبکه هستند.

سخت‌افزار مناسب در سرور‌ها

علاوه بر نرم‌افزار مناسب در سرور‌ها که عمدتاً ویندوز سرور در نسخه‌های مختلف خواهد بود، برای کانفیگ نیز سخت‌افزار‌هایی مورد نیاز است. مهم‌ترین آن پردازنده دو هسته‌ای اینتل است که اغلب از نوع Xeon با فرکانس ۲ گیگاهرتز یا بالاتر است. رم مورد نیاز برای این سرورها نیز حداقل ۸ گیگابایت است. ذخیره ساز سرور نیز باید از نوع HDD SAS باشد. انتخاب ظرفیت آن نیز به کاربرد آن در شرکت‌ها بستگی خواهد داشت. اما باید در نظر داشت که نصب نرم‌افزار‌های مربوط به سرور نیز خود به یک فضای ذخیره‌سازی نیاز دارد. دیگر قطعه سخت‌افزاری در کانفیگ سرور کارت شبکه است که غالبا اترنت سوئیچ ۱ گیگابایتی است. دو عدد منبع تغذیه نیز از نوع ۵۵۰ وات برای تأمین انرژی سرور مورد نیاز است.

نتیجه‌گیری

در این مطلب تلاش شد تا علاوه بر معرفی ویژگی‌های سخت‌افزاری یک سرور مناسب، بهترین مدل‌های سرور حسابداری اچ پی جهت استفاده در این حوزه معرفی شود. خرید سرور مناسب حسابداری و نرم‌افزار‌های مالی بر اساس نیاز مجموعه‌ها انجام می‌شود. همچنین بسته به نوع پیکربندی در نظر گرفته شده قیمت‌های متفاوتی نیز دارند. بهتر است برای خرید سرور مناسب با افراد متخصص در‌ این زمینه مشورت شود. زیرا ممکن است با صرف هزینه زیاد سرور خریداری شده نتواند نیاز‌های خریدار را پاسخ دهد.